Haber

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Güney Kıbrıs lideri Christodoulides ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken,Güney Kıbrıs lideri Nikos Hristodulidesile bir araya geldi.

Ortadoğu ülkelerine yaptığı ziyaretler kapsamında özel uçakla Larnaka’ya gelen Blinken, Hristodulidis ile kısa süreliğine görüştü.

Kıbrıs Haber Ajansı, Christodoulides ve Blinken’in denizden Gazze’ye insani yardım koridoru girişimini ele aldıklarını bildirdi.

Blinken’in Güney Kıbrıs’a ‘plansız’ bir ziyaret yaptığı ve Christodoulides ile uçakta kısa bir görüşme yaptıktan sonra Türkiye’ye hareket ettiği belirtildi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına başladığı 7 Ekim’den bu yana birçok Arap ülkesini ziyaret eden ve 3 kez İsrail’e giden Blinken, o tarihten bu yana ilk kez Batı Şeria’ya gitti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile göz kırptı Ramallah Filistin yönetiminin şehirdeki karargahında buluştular. Görüşmede Abbas, Filistin yönetiminin, İsrail-Filistin çatışmalarının sona ermesinin ardından Doğu Kudüs, Gazze ve Batı Şeria’yı kapsayacak siyasi çözüm için tüm sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğunu söyledi.

Güvenlik ve barışın, Filistin Devleti’ne ait topraklardaki İsrail askeri varlığına son verilmesi ve Doğu Kudüs’ün başkent olarak tanınmasıyla sağlanabileceğini sözlerine ekleyen Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Filistin halkının tek yasal temsilcisi olduğunu iddia etti.

ihsangazi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu