Haber

Almanya’da bir yetkili Rusya adına casusluk yaptığı şüphesiyle tutuklandı

Almanya Federal Başsavcılığı, bilgileri Rus istihbaratına ilettiğinden şüphelendikleri Askeri İhale Kurumu’ndan bir yetkiliyi tutukladıklarını açıkladı.

Askeri İkmal Dairesi’nden bir yetkili, Rusya adına casusluk yaptığı şüphesiyle Almanya’da tutuklandı. Almanya Federal Başsavcılığı, kimliği Thomas H. olarak açıklanan Alman uyruklu zanlının geçen Mayıs ayından bu yana defalarca Rusya’nın Bonn’daki konsolosluğuna ve Berlin’deki büyükelçiliğine kendi inisiyatifiyle başvurduğunu ve işbirliği teklifinde bulunduğunu bildirdi. İddia makamı, bir keresinde zanlının görevi sırasında elde ettiği bilgileri bir Rus istihbarat servisine iletilmek üzere teslim ettiğini söyledi.

Yetkililer, zanlının Almanya’nın Koblenz kentindeki Askeri İkmal Dairesi’nde tutuklandığını belirterek, zanlının konutu ve iş yerinin arandığını duyurdu.

Askeri İkmal Dairesi’nde 1.800’ü asker olmak üzere yaklaşık 12 bin kişi istihdam ediliyor. Ajans, Alman ordusu için toplam 17,6 milyar avroluk silah ve teçhizat alımı için anlaşmalar yaptı.

Öte yandan geçtiğimiz yıl Aralık ayında yetkililer Rusya adına casusluk yaptığından şüphelendikleri bir Alman Dış İstihbarat Teşkilatı (BND) çalışanını tutuklamıştı. – BERLİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu