Teknoloji

Apple Vision Pro Parçalara Ayrıldı: Ama Bu Sefer Kibarca Değil [Video]

Apple’ın karma gerçeklik kulaklığı Vizyon Pro Her ne kadar bazı tartışmalara yol açsa da şimdiden ciddi satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Cihazları söküp inceleyen YouTube kanalı JerryRigEverythingVision Pro’yu parçalarına ayırırken cihazın kesinlikle tamir edilmek üzere tasarlanmadığı anlaşılıyor.

Vision Pro’lar çiziklerle dolu olacak

Vision Pro’nun dışında plastik kaplama ve bu kaplama, alttaki donanımı ve 22 milyon piksellik ekranı koruyor. Eğer Apple Deva paketine 500 dolar harcamadıysanız bu plastik parçayı değiştirtmelisiniz. 799 dolar, Apple Deva’yı satın aldıysanız maliyeti 299 dolardır. Dış plastik beklenenden biraz daha kolay çiziliyor.

Öte yandan alüminyum çerçeve kolayca esnemiyor bu da camların dayanıklılığını garanti eder. Lenslerin etrafındaki kumaşın altında ter ve tozu önleyen plastik bir tabakanın bulunması dikkat çekiyor. Bu katmanlar çıkarıldığında bile çok fazla vida görünmüyor, bu da cihazın açılmasını ve gerektiğinde onarılmasını kolaylaştırmıyor. Bazı modüllere ulaşmak için iç kısmı tamamen sökmek, bazı parçalara ulaşmak için ise dış kısmı tamamen sökmek gerekir. Görünüşe göre Vision Pro için Apple onarım sorunuPek düşünmüyor.

Ayrıca iç merceklerin temizliğine de dikkat etmek gerekir. Bu cihazın fiyatı 3500 100 lira değerindeki sahte güneş gözlüğü gibi elimize geçen ilk bez veya peçete ile silinmemelidir. Dahili lenslerin çizilmesi deneyimi büyük ölçüde etkileyebilir. Bu yüzden gözlük temizleme bezleri gibi ekipmanların kullanılması gerekmektedir.

haberaltieylul.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu