Haber

Eker I Run Sanal Gençlik Koşusu ile 19 Mayıs 1919 anısını yeniden yaşattı

Sağlıklı yaşam, spor, eğlence ve güzelliği bir araya getiren Eker I Run, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Sanal Gençlik Koşusu etkinliği ile kutladı. Bandırma Vapuru’nun Samsun’a ulaştığı mesafenin basamaklarla tamamlandığı sanal koşuya katılan 228 kişi, 19 Mayıs 1919 anısını yeniden yaşattı.

Eker I Run, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’un temsil ettiği değerleri genç kuşaklara aktarmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Sanal Gençlik Koşusu düzenleyen Eker I Koşusu,  Türkiye’nin farklı bölgelerinden  koşu meraklıları  birini getirdi.

750 km mesafeye 2 kez ulaşıldı

19 Mayıs’ta Sanal Gençlik Koşusu’nda “#OnaRunning” telaffuzunun yer aldığı etkinlik, Samsun’a giden Bandırma Vapuru’nda yaklaşık 750 km’lik adımlarla gerçekleşti. Etkinliğe gençlerin gücüyle katılan 228 kişi 2 kez 750 km menzile ulaşarak hedeflenen mesafeden daha uzun mesafe kat etti. 19 Mayıs Sanal Gençlik Koşusu’nda koşulan toplam mesafe 1.505 km idi.

Yarışa 3 ülke ve 27 ilden katılım sağlandı.

koşmak için; Türkiye’nin yanı sıra İrlanda ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu toplam 3 ülke ve 27 ilden katılım sağlandı. En çok katılımın olduğu 5 il; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya şeklinde sıralandılar. Adım Adım Ankara ve Bursa ekipleri de etkinlik kapsamında bir merkeze gelerek 19 Mayıs ve Atatürk anısına birlikte koştu.

Farklı arama seçenekleri belirlendi

16-21 Mayıs tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen sanal koşuya katılımcılar diledikleri yerden ve istedikleri zaman katılabildiler. GPS özellikli bir spor saati ya da cep telefonu uygulaması yardımıyla belirli bir mesafe koşu ya da yürüyüşlerini ölçen katılımcılar, bu bilgileri Eker I Run internet sitesine yükledi. Koşu ve yürüyüş molası için üç farklı seçenek seçildi. ortaklar; 1.9K ve 19K seçeneklerine ek olarak “Sınırsız Parkur” seçeneği ile hafta boyunca yaptıkları koşu ve yürüyüşleri kayıt altına alabildiler.

Her koşucunun katılımıyla bayrak yarışına dönüşen Sanal Gençlik Koşusu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na ayrı bir renk kattı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-bismil.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu