Ekonomi

Elliott Management Sumitomo Corp hisselerini satın aldı

ABD’nin önemli hedge fonlarından Elliott Management Corp, Japonya’nın önde gelen ticaret şirketlerinden Sumitomo Corp’un önemli bir hissesini satın aldı.

On milyarlarca yen değerinde olduğu söylenen hissenin tam değeri, konu hakkında bilgi sahibi olan kaynak tarafından açıklanmadı. Kaynak, işlemin ayrıntıları henüz kamuoyuna açıklanmadığı için isminin açıklanmasını istemedi. Bir fikir vermesi açısından, on milyar yen yaklaşık olarak 64 milyon dolara denk geliyor.

Elliott’un bu hamlesi, daha önce Sumitomo da dahil olmak üzere Japonya’nın en büyük beş ticaret şirketinden hisse satın alan Warren Buffett’ın Berkshire Hathaway’inin yatırımının ardından geldi. Berkshire Hathaway, Şubat ayındaki yıllık raporunda da belirttiği üzere, bu şirketlerdeki hisselerini yaklaşık %9’a yükseltti.

Sumitomo’nun hisseleri Salı günkü işlem seansında %6’nın üzerinde yükselerek kayda değer bir artış gösterdi. Bu yükseliş, Pazartesi günü ulusal tatil nedeniyle piyasaların kapalı olmasının ardından gerçekleşti.

Elliott Management, dünya çapında en etkili aktivist yatırım firmalarından biri olarak tanınıyor ve Japon pazarında oldukça aktif. Yakın zamanda Dai Nippon Printing ve OTC piyasalarında OTC:MTSFY kodu ile işlem gören gayrimenkul firması Mitsui Fudosan gibi şirketlerle ilgilenmiştir.

Elliott’un yatırımı, kurumsal yönetimin iyileştirilmesi ve daha yüksek hissedar getirisi beklentileri nedeniyle küresel yatırımcıların Japon şirketlerine olan ilgisinin arttığı daha geniş bir eğilimin göstergesidir. Bu ilgi, ülkede bir aktivist kampanya dalgasına yol açtı.

Sumitomo, Elliott’un yatırımına ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadı.

Bu arada, küresel yatırım camiası, özellikle Warren Buffett’ın Japon firmalarının potansiyeline daha fazla dikkat çeken yüksek profilli yatırımlarının ardından, bu gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyor.

InvestingPro İçgörüleri

Elliott Management Corp, Sumitomo Corp’ta kayda değer bir hisse satın alırken, yatırımcılar Japon ticaret devinin mali sağlığını ve pazardaki konumunu anlamak istiyor. Sumitomo, Ticaret Şirketleri ve Distribütörleri sektöründe önde gelen bir oyuncu olarak sektöründe güçlü bir varlık göstermiştir. Bu konum, şirketin finansal istikrarının ve hissedar değerine olan bağlılığının bir kanıtı olarak 33 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürme becerisiyle vurgulanmaktadır.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Finansal açıdan bakıldığında, Sumitomo’nun piyasa değeri 32,41 milyar dolar gibi güçlü bir seviyede olup önemli ölçeğini ve etkisini yansıtmaktadır. Şirketin, piyasanın geçmiş veya gelecekteki kazançlarına dayanarak bir hisse senedi için bugün ne ödemeye istekli olduğunu gösteren bir metrik olan F/K oranı şu anda olumlu bir 10,16 seviyesinde olup, hisse senedinin sektördeki emsallerine kıyasla düşük bir kazanç katsayısıyla işlem görüyor olabileceğini göstermektedir. Bu durum, 2024’ün 3. çeyreği itibarıyla son on iki ay için 10,13 ile birbirine yakın olan düzeltilmiş F/K oranıyla da desteklenmektedir.

Yatırımcılar ayrıca, Sumitomo’nun geçen yıl %67,13 fiyat toplam getirisi ile yüksek bir getiri gösterdiği performans ölçütlerine de bakıyor ve bu da güçlü piyasa güvenini ve sürekli büyüme potansiyelini gösteriyor. Dahası, şirket 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görüyor ve fiyatı zirvenin %97,47’sinde, yatırımcıların beklentileri konusunda iyimser olduklarının sinyalini veriyor.

Daha derin bir analizle ilgilenenler için, özel InvestingPro platformu üzerinden erişilebilen Sumitomo için ek InvestingPro İpuçları mevcuttur. Örneğin, Sumitomo’nun likidite pozisyonuna ilişkin bilgiler veya temettü büyümesine ilişkin daha fazla ayrıntı bulunabilir ve potansiyel ve mevcut yatırımcılar için kapsamlı bir görünüm sunar. Bu değerli bilgilere ve daha fazlasına erişmek için okuyucular INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim kazanabilirler. Toplam 11 ek InvestingPro İpucu ile yatırımcılar daha geniş bir veri ve analiz setiyle daha bilinçli kararlar alabilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu