Yaşam

İBB’nin Feshane’deki resim sergisine soruşturma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 22 Haziran’da Artİstanbul Feshane’de açılan ‘Ortadan Başlıyoruz’ sergisi hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla soruşturma açıldı.

19 küratör ve 300 sanatçının katıldığı ve 400’ün üzerinde eserin sergilendiği stant, 22 Haziran’da açıldı. Açıldığı günden bu yana hedef alınan sergiye yönelik birçok saldırı girişiminde bulunuldu. Sergiyi basan gruplar, sergiye cinsellik ve çıplaklık içeren fotoğraflar asıldığını, LGBT propagandası yapıldığını iddia etti.

İsmail Saymaz’ın haberine göre, İBB gelen tepkiler karşısında geri adım atmadı ve sergiyi iptal etmedi. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ suçundan soruşturma başlattı. Savcı Hakan Aksoy, İBB’ye gönderdiği yazıda, ‘Ortadan Başlayarak’ resim sergisinde sergilenen tablolarla ilgili soruşturma açıldığını belirtti.

SAVCI, EMİRDEN SORUMLU KİŞİLERİN ADRESLERİNİ İSTEDİ

Aksoy, İBB’den serginin organizasyonunda ve düzenlenmesinde emeği geçenlerin isim ve adreslerini istedi. Yazıda, “‘Ortadan Başlayarak’ isimli standın organizasyon ve düzenlenmesinden sorumlu kişi/kişilerin açık kimlik ve adres bilgileri belirlenerek düzenlenecek belgelerin ilgili adrese gönderilmesi gerektiği belirtildi. Başsavcılığımız hızla harekete geçsin” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu