Haber

Muğla’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Muğla’da Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan programda, hürmet duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde de devam eden programda, şehit öğretmenler anıldı, şiirler okundu.

Törende konuşan Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Emre Çay, tarihin her periyodunda öğretmenlerine en üstün pahası veren anlayışa sahip bir medeniyetin mensupları olarak böylesine değerli bir günün öğretmenlere atfedilmesinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Öğretmenliğin gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve müsamaha isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar bedelli ve saygın bir meslek olduğunu anlatan Çay, öğretmenin bir ülkenin geleceğine form veren bir mimar, bir sanatkar olduğunu lisana getirdi.

Konuşmaların akabinde adaylıklar kalkan 8 öğretmen yemin etti.

Mesleğe uzun yıllar hizmet vererek emekli olan öğretmenlere ise Vali Orhan Tavlı tarafından hizmet gurur dokümanları takdim edildi.

Programda, Muğla Hoş Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan “Öğretmen Geleceği Aydınlatandır” isimli oratoryo ve müzik dinletisi sahne aldı. Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan program alkışlarla son buldu.

Törenin akabinde Vali Orhan Tavlı, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Emre Çay okul ziyaretinde bulunarak öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu