Haber

NYT, İnternetin Sultanları hakkında yazdı: ‘Türkiye kahramanlarını buldu’

New York Times gazetesi, Türk Kadın Milli Voleybol Takımı’nın elde ettiği başarının ardından yaşanan “bölünme”yi ve Türk kamuoyundaki görünürlüğünü anlatan bir yazı yayınladı. “Türkiye, birçok sorunun arasında kahramanını Kadın Voleybol Takımı’nda buldu” başlıklı yazıda, gruptaki bazı oyuncuların aşırı muhafazakarlar tarafından hedef alındığı belirtildi.

Makalede tartışma şu şekilde özetlendi: “Bazı aşırı muhafazakarlar İslami değerlere aykırı oldukları iddiasıyla onlara saldırırken, hayranları onları kadınların toplumda eşitlik için mücadele ettiği bir ülkede güçlü kadınların mükemmel simgeleri olarak görüyor.”

‘SPOR BAKANI MAÇA GİTMEMİŞTİ’

6 Şubat’ta Türkiye’de yaşanan deprem ve enflasyonun hatırlatıldığı yazıda, Milli Takım’ın başarısının ‘temiz bir nefes’ olduğu belirtildi. Çoğunluğu Müslüman olan Türkiye’nin Mustafa Kemal Atatürk tarafından laik bir ülke olarak kurulduğu, ülke siyasetinin laik kimliğini korumayı hedefleyenler ile İslam’ın günlük yaşamdaki rolünü artırmak isteyenler arasında gidip geldiği belirtildi. . Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci gruba dahil olduğu, oyuncuların ise “açıkça” laik kesime dahil olduğu yazılıyor.

Yazıda İnternetin Sultanlarından şu şekilde bahsediliyordu: “Onlar birçok dindar Müslüman kadının yaptığı gibi başlarını ve vücutlarını kapatan kıyafet giymezler. Çarşamba günü Polonya karşısında alınan galibiyetin ardından Zehra Güneş, Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, takımın Atatürk’ün vizyonunu geleceğe taşıdığını söyledi.

Yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tokyo Olimpiyatları’ndaki ilk müsabakalarının ardından kadın takımını arayarak onları yakından takip ettiğini söylediği hatırlatıldı. Ancak spor bakanının Türkiye’nin Milletler Ligi’ni kazandığı müsabakaya katılmama kararının muhalefet tarafından da dile getirildiği bildirildi.

‘SİKME, ABDÜLHAMİD’

Yazıda Ebrar Karakurt’la ilgili tartışmalara da yer verildi. Karakurt’un homofobik nefret söylemlerinin hedefi olduğu ve İslamcı bir gazetenin onu “milli utanç” olarak tanımladığı yazıldı. Ebrar’ın bu mesajlardan birine verdiği yanıt da yer aldı. Karakurt, sosyal medyada “Sana katlandık” yazan Abdülhamid isimli kullanıcıya “Boşa harcama Abdülhamid” diye yanıt verdi. Oyuncu bu yanıtı bir fotoğrafla da paylaştı. Karakurt, final maçı öncesi yaptığı son paylaşımda tepki mesajlarına yanıt vererek, “Ben zirvedeyim, sesin buraya ulaşmıyor” yazdı. (BBC Türkçe)

haberkepez.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu