Teknoloji

Point Blank Harita Taktikleri (Dev Liste)

 
Hızlı bir FPS oyunu olarak bilinen Point Blank’daki harita havuzu oldukça geniş. Her türlü haritayı içinde barındıran oyunda zamanınızı eğlenerek geçirebilirsiniz. Özellikle bariz haritalarda oynayarak rütbenizi yükseltebilirsiniz.
 
Haritalarda oynayarak kazanmak için makul bir taktik yapmanız gerekiyor. Takım oyunu gerektiren haritalarda ve kişilik gerektiren haritalarda bireysel oynanışa dikkat etmelisiniz. Bu yazımızda Point Blank oyununda patlatma taktiklerini ve TDM haritalarını sizlerle paylaşacağız.
 
İşte listemiz:
 
Öncelikle oyundaki TDM haritalarına bir göz atalım. TDM, oyuncuların her öldüklerinde yeniden dirilerek birbirlerine karşı avantaj elde etmeye çalıştıkları ve bir raund sınırına gerek duymadıkları bir oyun modudur.
 
Gece Yarısı Bölgesi:
 
 
 
Uzun süre sessiz kaldı. Sözcükte patlama sesleri ve özgürlük mücadelelerinin kara dumanı ufukta yükseliyordu. CT-Force, Red Rock operasyonunda kullanılan fabrikayı bir pusuda zayıf düşmüş Özgür Asiler’in kökünü kazımak için değiştirdikten sonra Özgür Asiler’den gizlice bilgi sızdırdı. Red Rock operasyonunun ardından erzak ve ekipman sıkıntısı çeken Free Rebels, fabrikanın tamir edilerek depo olarak kullanılmaya başlandığı haberini alınca fabrikaya el koymak için operasyon düzenler.
 
Bu harita karanlık olmasına rağmen oldukça eğlenceli bir haritadır. Karanlıktan çıkarak rakiplerinizi öldürerek üstünlük sağlamaya çalışın. Bu harita Red Rock haritasına benzer. Panoları siperiniz olarak alarak oyunu kazanın.
 
Yanan Salon:
 
 
 
Dünyaca ünlü bir gazetecinin Free Rebels için sempatiyle yazdığı röportaj herkes tarafından konuşuldu. Gazetecinin Özgür Asiler ile olan bağlarını araştırmak için gazetecinin evine giden CT Force, konutun Özgür Asiler tarafından işgal edildiğini öğrenir.
 
Yan yolların bulunmadığı simetrik açık alan ve canlanma noktalarını direkt olarak birbirine bağlayan köprü sayesinde hızlı çatışmaların ön plana çıktığı bir TDM haritasıdır. 1. ve 2. katları kullanarak düşman üssüne saldırırken, 3. kattan keskin nişancılarla çatışan takım arkadaşlarına takviye verilebilen bir yapıya sahiptir.
 
baskı:
 
 
 
Lux Ville’i patlatma planlarının suya düşmesi ve ana üslerinin yerini değiştirme planlarının CT Force’a sızdırılmasıyla Özgür Asiler, silah deposu olarak kullandıkları konteyner hurdasındaki malzemeleri yok etmeye çalışır. Lux Ville operasyonunun ardından Özgür İsyancılar güçlerini kaybetmeye devam ederken CT Force, Özgür İsyancılar’ın karaborsadan aldıkları silahları imha edecekleri haberiyle büyük bir kararlılıkla Özgür Asilerin izini sürerken kanıt oluşturmaz, CT Force operasyona başlar.
 
Kaos içinde dar bir alanda çatışma için tasarlanmış bir haritadır. 4’e 4 toplam 8 kişi için en uygun harita ama spawn noktasının rastgele belirlendiği bir harita olduğu için aksiyonun her şeyi belirlediği bir harita.
 
Çöl Kampı:
 
 
 
Çöl Kampı, hafif çıkıntılar ve her iki tarafta da çok fazla siper bulunan simetrik bir haritadır. Yüksek yapıların olmaması rakibin görünürlüğünü arttırır. Bu nedenle keskin nişancı tüfekleri bu haritada daha tehlikeli bir rol oynuyor.
 
Bu Çöl Eğitim kampı Güneydoğu Asya atmosferine sahiptir. Ancak Free Rebels ve CT-Force’un savaştığı özel, farklı bir savaş alanıdır.
 
 
Doğu Yolu:
 
 
 
Şehrin eteklerinde bir uzak doğu mahallesi. Çoğunluğu Uzakdoğu kökenli kaçak işçilerin yaşadığı bu mahallede bir gün büyük çaplı bir isyan çıkar. Polis güçleri isyanı bastırır ve operasyon sırasında Özgür Asiler’in gizli faaliyet merkezlerinden birini keşfeder ve CT Force’tan destek ister.
 
Gösterişli Uzak Doğu reklam tabelaları ile karmaşık bir harita. Camları köprü gibi kırarak binaları yer yer birbirine bağlayan tabelalar kullanılarak heyecanlı çatışmaların yapılabileceği, çeşitli yollar kullanılarak düşmanı şaşırtacak stratejiler geliştirilebildiği bir haritadır. Klasik haritalarda birçok farklı savaş ve heyecan yaşayabilirsiniz!
Hangar:
 
 
 
CT-FORCE, Free Rebels’ın Port Porta’daki silah kaçakçılığı faaliyetlerine son verdikten sonra, ana depolarının Port Porta yakınlarındaki bir hangarda olabileceğine dair bir ihbar alır. CT-Force’un hangara baskın yapmayı planladığını duyan Özgür Asiler, CT-Force güçlerini pusuya düşürmek için bir plan yapar.
 
Savaş alanı haritanın ortasında yer alır. Kısa sürede çok fazla aksiyonun yaşanabileceği bir haritadır. Ateş altında manganızla eğlenebileceğiniz bir bölümdür.
 
Kütüphane:
 
 
 
Gün boyunca ışık alacak şekilde tasarlandığı için “Güneş Işığı” olarak da anılan kütüphane, şehrin tam merkezinde yer alıyor. Özgür Asiler’in bu binayı havaya uçurmak istediğini öğrenen CT Force olay yerine gelir ve kütüphaneyi işgal etmiş olan Özgür Asiler ile karşılaşır.
 
Kaotik dövüş için tasarlanmış bu haritada cam tavan kırılabilir. Çeşitli rota seçenekleri ile dinamik bir çatışma ortamının sağlandığı ve orta koridorda oldukça açık bir alan bırakılarak alternatif rota seçeneklerinin işlevselliğinin arttırıldığı bir haritadır.
 
Liman Limanı:
 
 
 
Özgür Asiler’e sürekli olarak yurt dışından silah sağlandığı bilinen ancak kanıtlanmamış bir gerçekti. Ancak güvenilir bir kaynaktan alınan istihbarata göre Free Rebels’a mali destek veren melez bir iş adamı varmış ve silahlar bu iş adamı için özel bir limandan ülkeye giriyormuş. Hükümet, CT Force’a derhal Porta limanına bir operasyon başlatma emri verdi.
 
Konteynerlerin ortasında hızlı çatışmaların yaşanabileceği bir haritadır. Meydandaki düşman üssüne hızlıca sızabileceğiniz yan yolların yanı sıra boş ve hareketli konteyneri kullanarak düşmanı şaşırtabileceğiniz bir TDM haritasıdır.
 
İki kule:
 
 
 
G9 tepesini emniyete almak için görevlendirilen CT-Force güçleri, zirvenin yapılacağı binayı korumak için çevredeki binaların çatılarına keskin nişancı birliğini konumlandırıyor. Bununla birlikte, CT-Force keskin nişancıları görevi devraldığında, Özgür Asiler’in keskin nişancıları saldırmak için karşı binaya çoktan girmişlerdi.
 
Kızıl kaya:
 
 
 
Yetersiz kaynaklar ve eğitim alanı eksikliği, Özgür Asiler’i zorluyordu. Bu arada, temel eğitim kampı için kullanılabilecek terk edilmiş bir fabrika binası buldular. Ancak bu bilgi uzun süre gizli kalmadı. CT Force’un baskın operasyonu çok geç kalmadı…
 
 
Fırtına Tüpü:
 
 
  
Turnuva zamanlarında çok yaygın bir haritadır. Bu haritada bomba kısmına baktığınızda atılacak çok yer yok. Çünkü haritanın üstü kapalı. Diğer haritalarla karşılaştırıldığında, bu haritada hiçbir bomba görevin veya doğma bölgesinin çok uzağına ateşlenmiyor. Bunun için bombanızı bu harita üzerinde saklamanızda fayda var. Düşman size yaklaşırken, düşmanı vuramayacak kadar uzaktayken veya bomba kurulurken bombalarınızı atabilirsiniz. Ayrıca bu harita üzerinde koordineli bir şekilde oynamak çok değerli. Karakterler ve oyun çok hızlı olduğu için her an her yerden düşmanlar çıkabiliyor. Bu yüzden düşmanı gördüğünüzde takım arkadaşlarınızı uyarmanız gerekiyor.
  
Her oyunda 8’i Mavi (CT-Force) tarafında ve 8’i Kırmızı (Free Rebels) tarafında olmak üzere 16 yuva vardır. Bu slotlara geçiş yaparak oyuna başladığınız yer değişiyor. Örneğin Mavi (CT-Force) tarafındasınız ve oyuna 2. slotta başlarsanız A bölgesine daha yakın spawn olursunuz. Fakat 5. slotta spawn olursanız B bölgesine daha yakın spawn olabilirsiniz ve düşmanlarınızla daha önce tanışın ve onları öldürün. Her haritanın değerli yuva konumları vardır. Bu slotları da her haritada sizlerle paylaşacağız.
  
Harita Hikayesi: Şehri uçtan uca birbirine bağlayacak yeni Metro sınırının inşası… Bu inşaatta hala göçmen ve hibrit işçilerin köleliğe dayalı kaideler üzerinde çalıştıkları medya tarafından dünyaya duyurulunca, Özgür İsyancılar, işçileri korumak ve öfkelerini ifade etmek için şantiyeyi bombalamaya karar verirler…
  
Harita Modu: Bomba Görevi
  

Görev: CT Force: Savunma (Bomba İmha) / Özgür İsyancılar: Hücum (Bombayı Yerleştir)

Harita taktiklerine geçmeden önce slot dağılımlarına bir göz atalım.
  
Storm Tube haritasında Mavi (CT Force) tarafındaysanız; İkinci, üçüncü ve altıncı yuvaları kullanarak, B bomba noktasının, orta bölümün ve B bomba noktasının yanındaki merdiven bölümünün yakınında doğabilirsiniz. Yedinci, sekizinci, birinci, dördüncü ve beşinci yuvaları kullanırsanız, A bombası yerleştirme noktasına, orta tren bölümüne, 2.30 bölümüne, B bombası atma noktasına, boya-1 ve boya-2’ye daha yakın yerlerde spawn olabilirsiniz. bölüm ve rakiplerinizle erken tanışın. Oyuna başlamadan önce ekipmanlarınızı ve slotlarınızı kontrol ettikten sonra harita taktiklerine geçebiliriz.
  
Storm Tube haritasındaki Blue (CT Force) için öncelikle B noktasındaki taktiklere bir göz atalım. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. Storm Tube haritasında A ve B olmak üzere iki bomba yerleştirme noktası bulunuyor. Bir oyuncunun B noktasından bomba gibi oynamasını sağlayın. Bu oyuncu paint-1, paint-2, pipe ve center’ı rahatlıkla gözlemleyebilir. Ancak, bu yerleri gözlemlemek oldukça sorun olabilir. Düşmanlar her yerden gelebilir. Bu nedenle buradaki oyuncu aynı anda merdiven kısmından oynayan oyuncu ile konuşmalı ve rakip rakibe ateş etmelidir. Ayrıca B bombasının geldiği noktaya sprint şeklinde oynuyorlarsa orada duran oyuncu geri adım atıp set noktasından oynayabilir. Ya da daha geriye, yani orta tren bölümüne gidip tam rakip bombayı kuracakken elindeki bombayı atarak rakibin bombayı kurmasını engelleyebilir. Yine rakipler hızlı oynuyorsa ve o an kaçacak yer bulamıyorsanız bomba saklama noktasının sağında bulunan kutuları hızlıca pusuya düşürebilirsiniz. Böylece rakipleriniz orada durmanızı beklemeyebilir ve onları öldürebilirsiniz. Buradaki oyuncu, takım arkadaşlarına rakip rakip hakkında birçok bilgi vermelidir. Çünkü takım oyuncularınız ona göre koordineli bir şekilde oynayacak. Örneğin merkezden rakip hızlı formda oynuyorsa merdivenden veya B bomba hattından oynayan oyuncu bu bilgiyi hızlı bir şekilde takım arkadaşlarıyla paylaşmalı ve o kısma takviye kuvvetler atılmalıdır. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır.
  
Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir. Kadronuzla çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken çevreyi iyi kontrol edip açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
  
Gelelim merdivenlerin B bombası yerleştirme noktasının yanındaki kısmına. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Buradaki oyuncu, paint-1, paint-2, pipe, B bomb hattına gelecek oyuncuları ve pivotu rahatlıkla gözlemleyebilir. Ancak onları gözetlemek oldukça zor olabilir.
 
Çünkü düşmanlar her yerden gelebilir. Bu nedenle buradaki oyuncu aynı anda merdiven kısmından oynayan oyuncu ile konuşmalı ve rakip rakibe ateş etmelidir. Ancak merdiven kısmından oynarken rakip oyuncu boru tarafından da oynayabilir. Boru bölümü ayrıca merdivenin hızlı sağında bulunur. Bu nedenle buradaki oyuncu, rakibin oradan gelmesine dikkat etmelidir. Rakibin çok hızlı bir şekilde merdiven rolünü oynadığını fark ederse hızlıca kendi doğma alanına çekilip düşmanı şaşırtıp öldürebilir. B, bomba alanına hızlı bir giriş görürse, orta çıkışa hızla gerçek bombaları ve duman bombaları atabilir. Bu bombalar, rakip rakibin hızlı oynamasını engelleyecektir. Buradaki oyuncu, bomba ayar noktası A’ya hızlı bir giriş olduğunu duyarsa, kendi yumurtlama alanından A alanına hızla geçebilir.
  
Ancak biraz hızlı olması gerekiyor çünkü yaklaşık 15-20 saniyelik bir aralık var. Ayrıca orta trenden oynayarak A bölgesine girmeye çalışan oyuncuları da destekleyebilir. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Grubunuzla çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi tarafın gruba uyum sağladığını analiz ederek yerleşimleri doğru bir şekilde yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak, açarken, düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekir.
 
Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
B noktasındaki oyunculara bomba gibi bir göz attık. Şimdi bir oyuncunun orta trenle oynamasına izin verelim. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Orta trende duran oyuncu aslında kadronun en değerli oyuncusu.
 
 
Çünkü buradaki oyuncu haritanın her tarafını görebiliyor ve grubuna bilgi vererek turu kazanabiliyor. Öncelikle buradaki oyuncu, rakip rakibini gördüğü anda grubuna bilgi vermek zorundadır.
 
Takım oyuncuları bu bilgilere göre hareket edecek ve turu kazanacaklardır. Burada duran oyuncunun asıl görevi paint-1, paint-2 ve orta taraftan oynayan oyuncuları izlemektir. Merkezden çok sayıda oyuncu geliyorsa bu bilgiyi takım arkadaşlarıyla hızlıca paylaşın ve B bomba sahası noktasından oynayan oyuncu ile bomba sahası noktasının yanındaki merdiven kısmından oynayan oyuncu orta kısmı desteklemelidir. Paint-1 ve paint-2 taraflarına gelen çok sayıda oyuncu varsa, hızlıca o tarafa yakın oynayan oyunculara söylemeli ve rakiplerini öldürtmelidir.
 
Yine çok fazla düşman varsa orta trenden oynayan oyuncu, rakiplerinin hızlı girişlerini engellemek için bomba ve sis bombası kullanabilir. Ayrıca grubunuz kapalı formatta oynuyorsa A, bomba iniş noktasının yanında bulunan mavi kutudan 2.30 ve orta tren bölümünü gözetleyebilir. Sadece izlerken görünmesi gerekiyor.
 
Bu sayede rakip sadece kafa kısmını göreceği için vurması daha zor olacaktır. Orta trenden oynayan oyuncu takım arkadaşlarına yardıma gidebilir. Orta tren bölümü hemen hemen her bölgeye yakın olduğu için grup arkadaşlarının eksikliklerini giderebilmektedir. B bomba atma noktasının yanındaki merdivende oynayan oyuncu düşerse; B bomba yerleştirme noktasından veya kendi doğma noktasından o kısma gidebilir.
 
B bomba suram noktasındaki oyuncu düşerse o bölgeye 2 saniyede takviye ekleyebiliyor. Rakip rakip dayanak noktası koyarken yerleşirse bombanın kurulmasını engelleyebilirsiniz. Bunun için tren bölümünden bomba alanına tekrar yaklaşın ve bombayı atın. Böylece hem bombanın yerleştirilmesi gecikecek hem de rakibin sağlığı azalacaktır. 2.30 kısmı da orta trenden dayanabilir. Orta tren penceresinden kesebilirsiniz. Yine ortadaki trenden atlayarak mavi kutu denilen bölgeden A bomba atma noktasına girişi kapatabilirsiniz. 2.30 bölümüne hızlı bir giriş varsa, boya-1 ve boya-2 bölümünden rastgele bir oyuncu olup olmadığını hızlıca kontrol edin. Ardından, bir düşman varsa onları öldürün, aksi takdirde paint bölümüne gidip rakip oyuncuyu geri alabilirsiniz. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır.
 
Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir. Ekibinizle çalışırken hangi tarafta hangi oyuncuların daha yeterli oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz.
 
İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken çevreyi yeterince kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Gelelim A bomba kurulumu açısından oynayacak oyunculara. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Burada 2 dual oyuncu oynarsa bu alana hızlı bir giriş olmayabilir. Çift oyuncu, biri orta tren tarafında ve diğeri trenin yanında olmak üzere kutulardan oynayabilir. Bu iki oyuncunun koordineli bir şekilde birlikte oynaması gerekiyor. Çünkü 2.30 itibariyle rakip hızlı ve kalabalık bir formda gelebilir. Dolayısıyla bu iki oyuncu aynı anda asıl hamleyi yaparlarsa raundu kazanabilirler. Eğer rakip takımdan hızlı bir atak geliyorsa orta trenin yanındaki kutudan oynayan oyuncu o bölgeye bomba ve sis bombası atarak rakibi yavaşlatabilir.
 
Sonra rakip tekrar basacak. Rakip oyuncuyu direk ceza sahası içinde görecektir. Orta trendeki oyuncu o oyuncuya ateş ettiği anda bomba ve sis bombası atarak rakibi bloke edebilir veya. Ortadaki trendeki oyuncu rakip rakibini desteklemek istiyorsa karşı taraftan kareden gelen trene dikkatlice bakarak 2.30 kısmını takip edebilir. Ancak paint-1, paint-2 ve center kısımlarında düşman olmaması gerekiyor. Açılış anında grup arkadaşlarına haber verirse, takım arkadaşları onu koruyarak arkasına geçmesine yardımcı olabilir. Takımınız kapalı bir pozisyonda tutuyorsa, A bölümünü tutan oyuncular, bomba yerleştirme noktasının arkasına pusu kurmak için hızla geri çekilebilir. Bir oyuncu bomba tahtasının arkasında, başka bir oyuncu da boru kısmından oynayarak düşmanı kolayca bloke edebilir. Ama yine koordineli bir şekilde oynanması gerekiyor.
  
Bombalama noktasına yaklaşan rakip o bölgeye bomba atarak takım arkadaşınızı öldürebilir. Grup arkadaşınızı öldürmemek için tam bomba atılacağı sırada rakibe ateş ederek rakibinizi öldürebilirsiniz. Ya da karşı rakipten bir oyuncu tam girmek üzereyken boru kısmından oynamaz ise hızlıca borudan ileri ve geri hareket ederek rakibin A bomba sahasına girmesini engelleyebilirsiniz. Buradaki oyuncular ayrıca paint-1 ve paint-2 kısmında oynayan oyuncuları yedekleyerek öldürebilirler. Bunun için orta trende oynayan bir AR oyuncusu dikkatlerini dağıtmak için o bölgeye ateş etmelidir. Bu arada 2.30’a yaklaşan takım arkadaşlarınız paint-1 ve paint-2’yi rahatlıkla görüp o bölümde rakip oyuncuları öldürebilir. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki rauntta nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki rauntta tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle yakından incelemeniz gerekir. Takımınızla birlikte çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir.
 
 
  
Çünkü rakibin bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken etrafı yeterince kontrol edip açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
  
Gelelim Storm Tube haritasının T kısmına. Storm Tube haritasında T bölümü için epeyce seçenek var. İlk olarak, kolay formda A noktasına girelim. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. A bölümüne girmek için 3 ikili silah kullanan oyuncu 2.30 merdiven bölümüne kadar inmek zorundadır. Biz o kısımdan aşağı iner inmez rakip önümüze gelecek. Burada amacımız doğru olmalıdır.
  
Diğer 2 AR oyuncusu da saat 2.30’da boru bölümünden boya bölümüne atlayarak takım arkadaşlarını koruyabilir. Böylece 3 ikili oyuncu A bomba depolama noktasına kolayca girebilir. Daha sonra bir oyuncunun bomba atma noktasına A girmesi için boru bölümünü incelemesi gerekir. Aksi takdirde o bölümde duran oyuncu takım arkadaşlarınızı öldürerek raundu kazanabilir. Boru bölümünü ve bomba yerleştirme noktasını inceledikten sonra bombayı yerleştirebilirsiniz. Ama bombayı yerleştirdikten sonra yerleşim yerleri oldukça değerli. Bir oyuncu bomba yerleştirme noktasından oynayabilir.
  
Burada oynayacak oyuncunun canı düşükse pas geçmesi tavsiye edilir. Çünkü buradaki oyuncu sadece kafayı gösterecek, dolayısıyla rakip sadece kafaya odaklanacak. Kafadan vuruş güçlüdür, ancak sağlığı düşük bir oyuncunun bu kısımdan oynaması çok daha mantıklıdır, çünkü vurduğunda tek başına ölür. Bir oyuncu, boru kısmından oynayarak rakiplerinin nereden geldiğini kolayca duyabilir. Ayrıca borudan oynayan oyuncu rakiplerine arka çıkabiliyor. Borunun en ucuna gidin ve rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına gitmesini bekleyin. Beklerken küçük bir ses çıkarmayın, aksi takdirde rakip sesinizi kolayca duyabilir ve sizi öldürebilir. Rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına girdiğini düşündüğünüzde boru kısmından atlayarak bombayı imha ederek rahatsız olabilirsiniz. Veya boru kısmından oynayarak rakibinizin bomba atarak bombayı imha etmesinden korkabilirsiniz. Bunun için borunun ortasına gidin ve bomba suram noktasını görmeyi bekleyin. Manga arkadaşlarınız öldüyse ve yalnızsanız sakin olun. Rakip bombayı çözüyorsa elinizdeki bombayı karşı rakibe atın bombayı çözemeyeceksiniz.
  
Oyuncunun borudaki görevleri bu şekildeydi. Kalan oyuncular depoya yerleşebilir. Bombanın olduğu noktada çok fazla oyuncuya sahip olmanıza gerek yok. Suram noktasında çok fazla bomba olacağı için bu kısımda durmak riskli olabilir. Depoda duran oyuncular orta trenden gelen oyuncuları öldürebilir. Ancak depodan oynayanlar sakin bir formda oynamalı. Bunun dışında depoyu geri almak isteyen rakibini öldürebilir. Ayrıca depodan kimsenin gelmeyeceğini anlıyorsanız depodan çıkıp A bomba imha ekibinin girişinde duran rakip oyunculara geri dönebilirsiniz. Depodan oynayan oyuncu boru kısmından da oynayabilir. Rol oynayarak rakiplerinizin nereden geldiğini kolayca duyabilirsiniz. Ayrıca borudan oynayan oyuncu rakiplerine arka çıkabiliyor. Borunun en ucuna gidin ve rakiplerinizin bomba tezgahına gitmesini bekleyin. Beklerken küçük bir ses çıkarmayın, aksi takdirde rakip sesinizi kolayca duyabilir ve sizi öldürebilir. Rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına girdiğini düşündüğünüzde boru kısmından atlayarak bombayı imha etmeleri için sorun oluşturabilirsiniz.
  
Ya da boru kısmından oynayarak bomba atabilir ve rakibin bombayı imha etmesi için sorun oluşturabilirsiniz. Bunun için borunun ortasına gidin ve bomba suram noktasını görmek için formda bekleyin. Manga arkadaşlarınız öldüyse ve yalnızsanız sakin olun. Rakip bombayı çözüyorsa elinizdeki bombayı karşı rakibe atın bombayı çözemeyeceksiniz. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki rauntta nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki rauntta tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir.
  
Ekibinizle çalışırken hangi tarafta hangi oyuncuların daha yeterli oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda çok değerli. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
  
Orta tren bölümünden A bomba yerleştirme noktasına girelim. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. A bölümüne girmek için 3 ikili silah kullanan oyuncu 2.30 merdiven bölümüne kadar inmek zorundadır. 2.30 bölümünden iner inmez hızlıca sağdan orta tren bölümüne geçmeliyiz. Ancak biz geçerken AR oyuncularının bizi koruması gerekiyor. Bu bölümde AR oyuncuları boru kısmından boya 1 ve 2 yeri boyayarak grup arkadaşlarına taban ateşi açabilirler. Bu esnada orta trenden geçen ikili oyuncular hızlı bir şekilde bomba suram A noktasına girmelidir.
  
Bomba depolama noktasına girilir girilmez AR oyuncuları 2.30 kısmından yavaş yavaş çıkıp tank veya boru kısmından bomba depolama noktasına yaklaşabiliyor. Ama bombayı yerleştirdikten sonra yerleşim yerleri oldukça değerli. Bir oyuncu bomba yerleştirme noktasından oynayabilir. Burada oynayacak oyuncunun canı düşükse pas geçmesi tavsiye edilir. Çünkü buradaki oyuncu sadece kafayı gösterecek, dolayısıyla rakip sadece kafaya odaklanacak. Kafa vuruşu güçlü ama canı düşük bir oyuncunun bu kısımdan oynaması çok daha mantıklı çünkü vurduğunda tek başına ölüyor. Bir oyuncu, boru kısmından oynayarak rakiplerinin nereden geldiğini kolayca duyabilir. Ayrıca borudan oynayan oyuncu rakiplerine arka çıkabiliyor. Borunun en ucuna gidin ve rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına gitmesini bekleyin. Beklerken küçük bir ses çıkarmayın, aksi takdirde rakip sesinizi duyabilir ve sizi öldürebilir. Rakiplerinizin gerçekten bomba sahasına girdiğini düşündüğünüzde boru kısmından atlayarak bombayı imha etmelerini engelleyebilirsiniz. Veya boru kısmından oynayarak rakibinizin bomba atarak bombayı imha etmesinden korkabilirsiniz. Bunun için borunun ortasına gidin ve bomba suram noktasını görmeyi bekleyin. Grup arkadaşlarınız öldüyse ve yalnızsanız sakin olun.
  
Rakip bombayı çözüyorsa elinizdeki bombayı karşı rakibe atın bombayı çözemeyeceksiniz. Oyuncunun borudaki görevleri bu şekildeydi. Kalan oyuncular depoya yerleşebilir. Bomba yerleştirme noktasında çok sayıda oyuncu olmasına gerek yoktur. Heyetin geldiği noktaya epeyce bomba geleceği için bu bölümde kalmanız riskli olabilir. Depoda duran oyuncular orta trenden gelen oyuncuları öldürebilir. Ancak depodan oynayanlar sakin bir formda oynamalı. Bunun dışında depoyu geri almak isteyen rakibini öldürebilir. Ayrıca depodan kimsenin gelmeyeceğini anlıyorsanız depodan çıkıp A bomba imha ekibinin girişinde duran rakip oyunculara geri dönebilirsiniz. Depodan oynayan oyuncu boru kısmından da oynayabilir. Rol oynayarak rakiplerinizin nereden geldiğini kolayca duyabilirsiniz. Ayrıca borudan oynayan oyuncu rakiplerine arka çıkabiliyor. Borunun en ucuna gidin ve rakiplerinizin bomba tezgahına gitmesini bekleyin. Beklerken küçük bir ses çıkarmayın, aksi takdirde rakip sesinizi kolayca duyabilir ve sizi öldürebilir. Rakiplerinizin bomba sahasına girdiğini düşündüğünüz anda boru kısmından atlayarak bombayı imha etmeleri için sorun oluşturabilirsiniz. Veya boru kısmından oynayarak rakibin bomba atarak bombayı imha etmesinde sorun oluşturabilirsiniz.
  
Bunun için borunun ortasına gidin ve bomba yerleştirme noktasını görmek için formda bekleyin. Grup arkadaşlarınız öldüyse ve yalnızsanız sakin olun. Rakip bombayı çözüyorsa elinizdeki bombayı karşı rakibe atın ve bombayı çözmek için zorlu olun. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle yakından incelemeniz gerekir. Ekibinizle çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi tarafın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir.
  
Çünkü rakibin bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak, açarken, düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekir. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
  
5 merkez ile bomba suram A noktasına girelim. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Önce orta taraftaki sis bombalarınızı atın. Ardından duman bombalarının etkisini kaybetmesini bekleyin. Bu sırada arkadan açılacak karşı rakiplerinize dikkat edin. Ardından merkezden ilerlerken sağda ve solda rakiplerinizi iyi analiz etmeniz gerekiyor. Geçeceğiniz alan çok açık olduğu için rakip sizi çok rahat öldürebilir. Bunun için yine sis bombalarınızı atabilirsiniz. Orta taraftan hızlıca orta tren bölümüne geçin. Orta tren bölümünden A bombası yerleştirme bölümüne hızlı bir geçiş yapın. Bir oyuncu bomba sahasından oynayabilir. Burada oynayacak oyuncunun canı düşükse pas geçmesi tavsiye edilir. Çünkü buradaki oyuncu sadece kafayı gösterecek, dolayısıyla rakip sadece kafaya odaklanacak. Kafadan vuruş bir sorundur, ancak sağlığı düşük bir oyuncunun bu kısımdan oynaması çok daha mantıklı çünkü vurduğunda tek başına ölüyor.
  
Bir oyuncu, boru kısmından oynayarak rakiplerinin nereden geldiğini kolayca duyabilir. Ayrıca borudan oynayan oyuncu rakiplerine arka çıkabiliyor. Borunun en ucuna gidin ve rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına gitmesini bekleyin. Beklerken küçük bir ses çıkarmayın, aksi takdirde rakip sesinizi duyabilir ve sizi öldürebilir. Rakiplerinizin bomba sahasına girdiğini düşündüğünüz anda borudan atlayıp bombayı imha ederek rahatsız olabilirsiniz. Veya boru kısmından oynayarak rakibinizin bomba atarak bombayı imha etmesinden korkabilirsiniz. Bunun için borunun ortasına gidin ve bomba suram noktasını görmek için formda bekleyin. Grup arkadaşlarınız öldüyse ve yalnızsanız sakin olun. Rakip bombayı çözüyorsa elinizdeki bombayı karşı rakibe atın bombayı çözemeyeceksiniz. Oyuncunun borudaki görevleri şu şekildeydi. Kalan oyuncular depoya yerleşebilir. Bomba yerleştirme noktasında çok sayıda oyuncu olmasına gerek yoktur. Heyetin geldiği noktaya epeyce bomba geleceği için bu bölümde kalmanız riskli olabilir. Depoda duran oyuncular orta trenden gelen oyuncuları öldürebilir. Ancak depodan oynayanlar sessizce oynamalı. Bunun dışında depoyu geri almak isteyen rakibini öldürebilir. Ayrıca depodan kimsenin gelmeyeceğini anlıyorsanız depodan çıkıp A bomba imha ekibinin girişinde duran rakip oyunculara geri dönebilirsiniz. Depodan oynayan oyuncu boru kısmından da oynayabilir. Rol oynayarak rakiplerinizin nereden geldiğini kolayca duyabilirsiniz.
  
Ayrıca borudan oynayan oyuncu rakiplerine arka çıkabiliyor. Borunun en ucuna gidin ve rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına gitmesini bekleyin. Beklerken küçük bir ses çıkarmayın, aksi takdirde rakip sesinizi duyabilir ve sizi öldürebilir. Rakiplerinizin gerçekten bomba sahasına girdiğini düşündüğünüzde boru kısmından atlayarak bombayı imha etmelerini engelleyebilirsiniz. Veya boru kısmından oynayarak rakibinizin bomba atarak bombayı imha etmesinden korkabilirsiniz. Bunun için borunun ortasına gidin ve bomba suram noktasını görmek için formda bekleyin. Takım arkadaşların öldüyse ve yalnızsan sakin ol. Rakip bombayı çözüyorsa elinizdeki bombayı karşı rakibe atın bombayı çözemeyeceksiniz. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı manganızla sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Kadronuzla çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha uygun oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz.
  

İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken çevreyi iyi kontrol edip açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.

Bomba düşme noktası A’ya karşı rakibin doğma bölgesini dolaşarak girin. Önce slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. Sis bombalarınızı orta kısma atın ve hızlı bir şekilde boru kısmına geçin. Ancak pas verirken ikili oyuncular önden oynamak zorunda. Çünkü borudan atladığınız anda karşınıza bir rakip çıkabilir. Bunun için ikili oyuncunun onunla tanışıp onu öldürmesi daha kolay olacaktır. Borulu bölümü geçtikten sonra merdivenlerden yukarı çıkın, karşınıza uzun bir koridor çıkacaktır. Rakip rakibin merdivenine ilerleyin. İlerledikçe rakiplerle karşılaşabilirsiniz. O yüzden bıçakla gitmek yerine elinizde silah olsun. Geçtikten sonra merdivenlerden aşağı inin. Daha sonra borudan veya doğrudan bomba imha noktasına ilerleyebilirsiniz. Ama bombayı kurduktan sonra yerleşim yerleri oldukça değerli. Bir oyuncu bomba yerleştirme noktasından oynayabilir. Burada oynayacak oyuncunun canı düşükse pas geçmesi tavsiye edilir. Çünkü buradaki oyuncu sadece kafayı gösterecek, dolayısıyla rakip sadece kafaya odaklanacak. Kafadan vuruş bir sorundur, ancak sağlığı düşük bir oyuncunun bu kısımdan oynaması çok daha mantıklı çünkü vurduğunda tek başına ölüyor.
  
Bir oyuncu, boru kısmından oynayarak rakiplerinin nereden geldiğini kolayca duyabilir. Ayrıca borudan oynayan oyuncu rakiplerine arka çıkabiliyor. Borunun en ucuna gidin ve rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına gitmesini bekleyin. Beklerken küçük bir ses çıkarmayın, aksi takdirde rakip sesinizi duyabilir ve sizi öldürebilir. Rakiplerinizin bomba sahasına girdiğini düşündüğünüz anda boru kısmından atlayarak bombayı imha etmelerini engelleyebilirsiniz. Veya boru kısmından oynayarak rakibin bomba atarak bombayı imha etmesinde sorun oluşturabilirsiniz. Bunun için borunun ortasına gidin ve bomba yerleştirme noktasını görmek için bekleyin. Manga arkadaşlarınız öldüyse ve yalnızsanız sakin olun. Rakip bombayı çözüyorsa elinizdeki bombayı karşı rakibe atın bombayı çözemeyeceksiniz. Borudaki oyuncunun görevleri bu formattaydı. Kalan oyuncular depoya yerleşebilir. Bomba yerleştirme noktasında çok sayıda oyuncu olmasına gerek yoktur. Heyetin geldiği noktaya çok sayıda bomba geleceği için bu kısımda kalmanız riskli olabilir. Depoda duran oyuncular orta trenden gelen oyuncuları öldürebilir. Ama depodan oynayanlar sessizce oynamalı.
  
Bunun dışında depoyu geri almak isteyen rakibini öldürebilir. Ayrıca depodan kimsenin gelmeyeceğini anlıyorsanız depodan çıkıp A bombasının girişinde duran rakip oyunculara geri dönebilirsiniz. Depodan oynayan oyuncu boru kısmından da oynayabilir. Rakiplerinizin nereden geldiğini çok rahat bir şekilde duyabilirsiniz. Ayrıca borudan oynayan oyuncu rakiplerine arka çıkabiliyor. Borunun en ucuna gidin ve rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına gitmesini bekleyin. Beklerken küçük bir ses çıkarmayın, aksi takdirde rakip sesinizi duyabilir ve sizi öldürebilir. Rakiplerinizin bomba sahasına hatasız girdiğini düşündüğünüzde boru kısmından atlayarak bombayı imha ederek rahatsız olabilirsiniz. Veya boru kısmından oynayarak rakibinizin bomba atarak bombayı imha etmesinden korkabilirsiniz. Bunun için borunun ortasına gidin ve bomba suram noktasını görmeyi bekleyin. Takım arkadaşların öldüyse ve yalnızsan sakin ol. Rakip bombayı çözüyorsa elinizdeki bombayı karşı rakibe atın ve bombayı çözmek için zorlu olun. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır.
  
Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda aynı zeminde tekrar oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle yakından incelemeniz gerekir. Grubunuzla çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha yeterli oynadığını ve hangi tarafın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken etrafı yeterince kontrol edip açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
  
A bomba atma noktasına hem orta trenden hem de 2.30 kısmından girelim. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. A bölümüne girmek için 3 ikili silah kullanan oyuncu 2.30 merdiven bölümüne kadar inmek zorundadır. Aslında 2.30 bölümünden indiğimiz bir oyuncu sağdan hızlıca orta tren bölümüne geçmelidir. O ikili oyuncuyu korumak için AR oyuncusunun boru bölümünden boya bölümüne gitmesi ve ateş etmesi gerekiyor. Daha sonra orta trene biner binmez diğer 2 dualcinin 2.30 kısmından atlayıp depo kısmına gitmesi gerekiyor. Bu arada onları korumak için yine bir boyacı olmalı.
  
Daha sonra bomba suram noktasına giriş A yapılmalıdır. Bomba suram noktasına girilir girilmez AR oyuncuları 2.30 kısmından yavaş yavaş çıkıp tank veya boru kısmından bomba depolama noktasına yaklaşabilirler. Ancak bombayı kurduktan sonra yerleşim yerleri çok değerli. Bir oyuncu bomba sahasından oynayabilir. Burada oynayacak oyuncunun canı düşükse pas geçmesi tavsiye edilir. Çünkü buradaki oyuncu sadece kafayı gösterecek, dolayısıyla rakip sadece kafaya odaklanacak. Kafadan vuruş güçlüdür, ancak sağlığı düşük bir oyuncunun bu kısımdan oynaması çok daha mantıklıdır, çünkü vurduğunda tek başına ölür. Bir oyuncu, boru kısmından oynayarak rakiplerinin nereden geldiğini kolayca duyabilir. Ayrıca borudan oynayan oyuncu rakiplerine arka çıkabiliyor. Borunun en ucuna gidin ve rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına gitmesini bekleyin.
  
Beklerken küçük bir ses çıkarmayın, aksi takdirde rakip sesinizi kolayca duyabilir ve sizi öldürebilir. Rakiplerinizin gerçekten bomba sahasına girdiğini düşündüğünüzde boru kısmından atlayarak bombayı imha etmelerini engelliyor olabilirsiniz. Veya boru kısmından oynayarak rakibin bomba atarak bombayı imha etmesinde sorun oluşturabilirsiniz. Bunun için borunun ortasına gidin ve bomba yerleştirme noktasını görmek için formda bekleyin. Grup arkadaşlarınız öldüyse ve yalnızsanız sakin olun. Rakip bombayı çözüyorsa elinizdeki bombayı rakibe atın ve bombanın buzunu çözmesini engelleyin. Oyuncunun borudaki görevleri bu şekildeydi. Kalan oyuncular depoya yerleşebilir. Bombanın olduğu noktada çok fazla oyuncuya sahip olmanıza gerek yok. Suram noktasına epeyce bomba geleceği için bu kısımda durmak riskli olabilir. Depoda duran oyuncular orta trenden gelen oyuncuları öldürebilir. Ancak depodan oynayanlar sessizce oynamalı. Bunun dışında depoyu geri almak isteyen rakibini öldürebilir.
  

Ayrıca depodan kimsenin gelmeyeceğini anlıyorsanız depodan çıkıp A bombasının girişinde duran rakip oyunculara geri dönebilirsiniz. Depodan oynayan oyuncu boru kısmından da oynayabilir. Rol oynayarak rakiplerinizin nereden geldiğini kolayca duyabilirsiniz. Ayrıca borudan oynayan oyuncu rakiplerine arka çıkabiliyor. Borunun en ucuna gidin ve rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına gitmesini bekleyin. Beklerken küçük bir ses çıkarmayın, aksi takdirde rakip sesinizi duyabilir ve sizi öldürebilir.

Rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına girdiğini düşündüğünüzde boru kısmından atlayarak bombayı imha ederek rahatsız olabilirsiniz. Veya boru kısmından oynayarak rakibin bomba atarak bombayı imha etmesinde sorun oluşturabilirsiniz. Bunun için borunun ortasına gidin ve bomba suram noktasını görmek için formda bekleyin. Manga arkadaşlarınız öldüyse ve yalnızsanız sakin olun. Rakip bombayı çözüyorsa elinizdeki bombayı rakibe atın ve bombanın buzunu çözmesini engelleyin. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir.
  

Ekibinizle çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi tarafın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken çevreyi iyi kontrol edip açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.

5 kişi ile 2.30’da oynayarak A bomba noktasına girelim. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. Bu taktik için oldukça hızlı olmalıyız. Spawn olur olmaz 2.30’a gidelim ve ardından merdivenlerden indikten sonra depoya girmeye çalışalım. Bu esnada önünüze bombalar gelebilir, düşman belirebilir. Depo kısmından sonra hızlı bir şekilde bomba kurmaya çalışın. Ama bombayı yerleştirdikten sonra yerleşim yerleri oldukça değerli. Bir oyuncu bomba sahasından oynayabilir.
  
Burada oynayacak oyuncunun canı düşükse pas geçmesi tavsiye edilir. Çünkü buradaki oyuncu sadece kafayı gösterecek, dolayısıyla rakip sadece kafaya odaklanacak. Kafa vuruşu güçlü ama canı düşük bir oyuncunun bu kısımdan oynaması çok daha mantıklı çünkü vurduğunda tek başına ölüyor. Bir oyuncu, boru kısmından oynayarak rakiplerinin nereden geldiğini kolayca duyabilir. Ayrıca borudan oynayan oyuncu rakiplerine arka çıkabiliyor. Borunun en ucuna gidin ve rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına gitmesini bekleyin. Beklerken küçük bir ses çıkarmayın, aksi takdirde rakip sesinizi kolayca duyabilir ve sizi öldürebilir. Rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına girdiğini düşündüğünüzde boru kısmından atlayarak bombayı imha ederek rahatsız olabilirsiniz.
  
Ya da boru kısmından oynayarak bomba atabilir ve rakibin bombayı imha etmesi için sorun oluşturabilirsiniz. Bunun için borunun ortasında durun ve bomba yerleştirme noktasına bakın. Grup arkadaşlarınız öldüyse ve yalnızsanız sakin olun. Rakip bombayı çözüyorsa elinizdeki bombayı karşı rakibe atın bombayı çözemeyeceksiniz. Borudaki oyuncunun görevleri bu durumdaydı. Kalan oyuncular depoya yerleşebilir. Bombanın olduğu noktada çok fazla oyuncuya sahip olmanıza gerek yok. Suram noktasında çok fazla bomba olacağı için bu kısımda durmak riskli olabilir. Depoda duran oyuncular orta trenden gelen oyuncuları öldürebilir. Ancak depodan oynayanlar sessizce oynamalı. Bunun dışında depoyu geri almak isteyen rakibini öldürebilir. Ayrıca depodan kimsenin gelmeyeceğini anlıyorsanız depodan çıkıp A bombasının girişinde duran rakip oyunculara geri dönebilirsiniz.
 
Depodan oynayan oyuncu boru kısmından da oynayabilir. Rol oynayarak rakiplerinizin nereden geldiğini kolayca duyabilirsiniz. Ayrıca borudan oynayan oyuncu rakiplerine arka çıkabiliyor. Borunun en ucuna gidin ve rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına gitmesini bekleyin. Beklerken küçük bir ses çıkarmayın, aksi takdirde rakip sesinizi kolayca duyabilir ve sizi öldürebilir. Rakiplerinizin gerçekten bomba sahasına girdiğini düşündüğünüzde boru kısmından atlayarak bombayı imha etmelerini engelleyebilirsiniz. Veya boru kısmından oynayarak rakibinizin bomba atarak bombayı imha etmesinden korkabilirsiniz. Bunun için borunun ortasına gidin ve bomba suram noktasını görmeyi bekleyin. Grup arkadaşlarınız öldüyse ve yalnızsanız sakin olun. Rakip bombayı çözüyorsa elinizdeki bombayı karşı rakibe atın ve bombayı çözmek için zorlu olun. Bomba sahasındaki oyuncular aşağıdaki taktiği kullanabilirler. Bomba suram bölgesinden çıkıp depolama alanına gidebilir.
  
Daha sonra rakip oyuncunun geldiğini duyunca bombasını bomba yerleştirme noktasına bırakabiliyor. Ancak bu kısımda elinizde bomba olması çok değerli. Bomba yoksa depo alanından hızla çıkın. Doğrudan bomba yerleştirme noktası A’nın giriş tarafına ilerleyin. Bomba size açık olacağından, rakip oyuncu sizi görecek ve bombayı imha etmeyi bırakacaktır. Çıktığı anda boru kısmından oynayabilirsiniz. Tekrar çözmeye çalıştığınızda boru kısmından düşmanı vurabiliyorsunuz. Hala ölmediyse ve rakibinizin zamanı varsa, boru bölümünden tekrar A bomba depolama noktasının girişine ilerleyin ve rakibinize ateş edin. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir.
 

Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle yakından incelemeniz gerekir. Grubunuzla çalışırken hangi tarafta hangi oyuncuların daha yeterli oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.

B bölümüne gidiyormuşuz gibi A noktasına geçelim. Önce yuvalarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. İlk önce, gerçek duman bombalarınızı B merkezine fırlatın. Rakip, o kısımdan boruya ve borudan kendi spawn kısmına sızacağınızı düşünecektir. Bu kısımda duman bombasının ortasından ilerleyip boru kısmına gireceksiniz. Orada karşılaştığımız düşmana ateş edip hasar verebilirsiniz. Boru kısmına sıkışmamaya dikkat edin. Ardından borudan atlamadan önünüze tekrar sis bombası atın. Böylece rakip rakip, onların üreme alanına sızdığınızı düşünecek.
 
Ama bu arada geri dönüp 2.30 kısmına gideceksiniz. A bölümüne girmek için 3 ikili silah kullanan oyuncu 2.30 merdiven bölümüne kadar inmek zorundadır. 2.30 bölümünden hatasız inen bir oyuncu sağdan hızlıca orta tren bölümüne geçmelidir. O ikili oyuncuyu korumak için AR oyuncusunun boru bölümünden boya bölümüne gitmesi ve ateş etmesi gerekiyor. Daha sonra orta trene gelir gelmez diğer 2 düalistin 2.30 kısmından atlayıp depo kısmına gitmesi gerekmektedir.
 
Bu arada onları korumak için yine bir boyacı olmalı. Ardından A bomba yerleştirme noktasına giriş yapılmalıdır. Bomba suram noktasına girildiği anda AR oyuncuları 2.30 kısmından kademeli olarak çıkıp tank veya boru kısmından bomba suram noktasına yaklaşabiliyor. Ancak bombayı kurduktan sonra yerleşim yerleri oldukça değerli. Bir oyuncu bomba sahasından oynayabilir. Burada oynayacak oyuncunun canı düşükse pas geçmesi tavsiye edilir. Çünkü buradaki oyuncu sadece kafayı gösterecek, dolayısıyla rakip sadece kafaya odaklanacak. Kafadan vuruş bir problem ama canı düşük bir oyuncunun bu kısımdan oynaması çok daha mantıklı çünkü vurduğu anda tek atışta ölüyor. Bir oyuncu, boru kısmından oynayarak rakiplerinin nereden geldiğini kolayca duyabilir.
  
Ayrıca borudan oynayan oyuncu rakiplerine arka çıkabiliyor. Borunun en ucuna gidin ve rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına gitmesini bekleyin. Beklerken küçük bir ses çıkarmayın, aksi takdirde rakip sesinizi duyabilir ve sizi öldürebilir. Rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına girdiğini düşündüğünüzde boru kısmından atlayarak bombayı imha etmeleri için sorun oluşturabilirsiniz. Veya boru kısmından oynayarak rakibinizin bomba atarak bombayı imha etmesini engelleyebilirsiniz. Bunun için borunun ortasında durun ve bomba yerleştirme noktasına bakın. Takım arkadaşların öldüyse ve yalnızsan sakin ol.
 
Rakip bombayı çözüyorsa elinizdeki bombayı karşı rakibe atın bombayı çözemeyeceksiniz. Oyuncunun borudaki görevleri bu şekildeydi. Kalan oyuncular depoya yerleşebilir. Bomba yerleştirme noktasında çok sayıda oyuncu olmasına gerek yoktur. Suram noktasında çok fazla bomba olacağı için bu kısımda durmak riskli olabilir. Depoda duran oyuncular orta trenden gelen oyuncuları öldürebilir. Ama depodan oynayanlar sessizce oynamalı. Bunun dışında depoyu geri almak isteyen rakibini öldürebilir. Ayrıca depodan kimsenin gelmeyeceğini anlıyorsanız depodan çıkıp A bomba imha ekibinin girişinde duran rakip oyunculara geri dönebilirsiniz. Depodan oynayan oyuncu boru kısmından da oynayabilir. Rol oynayarak rakiplerinizin nereden geldiğini kolayca duyabilirsiniz.
 
Ayrıca borudan oynayan oyuncu rakiplerine arka çıkabiliyor. Borunun en ucuna gidin ve rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına gitmesini bekleyin. Beklerken küçük bir ses çıkarmayın, aksi takdirde rakip sesinizi kolayca duyabilir ve sizi öldürebilir. Rakiplerinizin bomba yerleştirme noktasına girdiğini düşündüğünüzde boru kısmından atlayarak bombayı imha ederek rahatsız olabilirsiniz. Veya boru kısmından oynayarak rakibinizin bomba atarak bombayı imha etmesinden korkabilirsiniz. Bunun için borunun ortasına gidin ve bomba suram noktasını görmek için formda bekleyin. Grup arkadaşlarınız öldüyse ve yalnızsanız sakin olun. Rakip bombayı çözüyorsa elinizdeki bombayı karşı rakibe atın ve bombayı çözmek için zorlu olun. Bomba dağıtım alanındaki oyuncular aşağıdaki taktiği kullanabilir. Bomba, biriktirme alanını terk edebilir ve depolama alanına hareket edebilir.
 
Daha sonra rakip oyuncunun geldiğini duyunca bombasını bomba yerleştirme noktasına bırakabiliyor. Ancak bu bölümde elinizde bomba olması çok değerli. Bomba yoksa depo alanından hızlıca çıkın. Bomba suram noktasının giriş tarafına gerçek ilerleyin. Bomba size açık olacağından rakip oyuncu sizi görecek ve bombayı imha etmeyi bırakacaktır. Çıktığı anda boru kısmından oynayabilirsiniz. Tekrar çözmeye çalıştığınızda boru kısmından düşmanı vurabiliyorsunuz. Hala ölmemişse ve rakibinizin son teslim tarihi varsa, boru bölümünden tekrar A bomba noktasının girişine ilerleyin ve rakibinize ateş edin.
 
Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir. Kadronuzla çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru bir şekilde yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın.
 
Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken kontrol edip iyi açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Bombayı yerleştirdikten sonra yerleşim yerleri çok değerli. Bir oyuncu yerdeki kutunun arkasından bomba imha ekibine kadar oynayabilir. Bu oyuncu, bomba bırakma noktasından geçen oyuncuları yedekleyebilir. Ek olarak, orta trenden veya konseyimden yaklaşırken uzaktan casusluk yapabilir ve oyuncuları öldürebilir. Başka bir oyuncu bombayı yerleştirdikten sonra merkezden bizim yumurtlama alanımızdaki boru alanına geçebilir. Bu sayede bombayı imha ettiği anda boru bölgesinden hızlıca çıkıp bombayı imha edebiliyor. Borudan çıkış için iki kısım vardır. Birini seçerek rakip rakibi gözetleyebilirsiniz. Ancak mermilerin boru kısmına geçtiğini unutmayınız. Rakip rakip boruyu temizlerken ateş ederse, merminin borudan geçip size gelme olasılığını hafife almayın. Ardından bir oyuncu karşı ct bölgesinin merdiven kısmından bombayı imha edenleri öldürebilir.
 
Ancak buradaki oyuncu sol taraftan gelen rakip oyunculara dikkat etmelidir. Bombayı imha etmeye çalışan oyuncular bu kısımdan rahatlıkla gözlem yapabilirler. Ancak merdiven alanı çok açık olduğu için rakip sizi çok rahat görecektir. Bu yüzden korkunç bir şekilde oynamayı unutmayın. Başka bir oyuncu bombayı yerleştirdikten sonra trenle hareket ederek son kısma geçebilir. Bu bölümde farklı yerlerden oynayabilirsiniz. Boya kısmını bezdirerek rakiplerini avlayabilir. Boya kısmını puslandırmak çok kolaydır. Boya bölümüne gelir gelmez başınızı eğerek bekleyebilirsiniz. Ancak sizden sonra gelecek rakiplere karşı da dikkatli olmalısınız. Aksi takdirde geride kalabilir ve ölebilirsiniz.
 
O zaman 2.30’da oynayabilirsiniz. Buradan oynarken rakibinizi çok iyi izlemeli ve rakip sizi görmemeli. Saat 02.30’da merdiven kısmına pusu kurun ve karşı tarafın bombayı etkisiz hale getirmesini bekleyin. Son olarak, bombayı kurduktan sonra, aslında hareket eden trenden orta trene geçebilirsiniz. Orta tren çok dikkat edilmesi gereken bir yer. Çünkü rakip rakip mutlaka bu bölgeden geçecektir. Bu nedenle orta tren kısmından oynarken her tarafta düşman olacağını bilerek oynayın. Bombayı yeniden yerleştirdikten sonra tren hareket halindeyken merkezden açık oynayarak rakiplerinizden bilgi alabilir ve takım arkadaşlarınıza anlatabilirsiniz. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır.
Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir.
 
Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle birlikte sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Grubunuzla çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha uygun oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda çok değerli. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak, açarken, düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekir. Aksi takdirde, rakip

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu