Haber

Trump’ın avukatı, Adalet Bakanlığı ile anlaşma teklifini reddetti

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın “devlete ait gizli belgeleri saklaması” ile ilgili soruşturma sürerken, avukatlarından birinin Adalet Bakanlığı ile uzlaşma girişimini reddettiği belirtildi.

Washington Post’un üç kaynağa dayandırdığı haberine göre, Trump’ın avukatı Christopher Kise geçen yaz Trump’a gizli belgeler soruşturması konusunda Adalet Bakanlığı ile bir uzlaşma teklif etti.

Kise, Trump’a, elindeki tüm belgeleri iade etme sözüne rağmen, Adalet Bakanlığı ile soruşturmadan vazgeçilmesi ve böylece taraflar arasındaki “hararetin düşürülmesi” konusunda anlaşmaya varılabileceğini, ancak Trump’ın Kise’nin teklifini dikkate aldığını söyledi. diğer avukatlarının soruşturmaya karşı “daha kavgacı bir tavır” almalarını tavsiye etti. almayı reddetti.

Kise’nin birkaç kez Trump’a uzlaşma teklifinde bulunduğu ancak Trump’ın kararını değiştirmemesi üzerine Adalet Bakanlığı ile uzlaşma girişiminden vazgeçtiği kaydedildi.

Eski bir Florida Başsavcısı olan Kise’ye geçen yıl Trump’ın ekibine katılması için 3 milyon dolar ödendi.

Gizli belgeler soruşturma olayı

Trump’ın Florida’daki evi, “gizli belgeler” soruşturması kapsamında 8 Ağustos 2022 sabahı basıldı ve içeriden yaklaşık 15 kutu belge ele geçirildi.

Trump, baskını ve hakkında devam eden soruşturmaları “siyasi” olarak nitelendirdi ve özellikle Mar-a-Lago’dan alınan belgelerin “bağımsız bir hakem veya özel bir yargıç” tarafından incelenmesini istedi.

Adalet Bakanlığı daha sonra eski Başsavcı Jack Smith’i “Gizli belgeler” ve “6 Ocak Kongre baskını” soruşturmalarına başkanlık etmesi için özel yetkili uzman olarak atadı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan 49 sayfalık iddianamede Trump, Beyaz Saray’daki görevinden ayrılırken yanına gizli belgeleri götürmek ve federal soruşturmaları engellemekle suçlandı.

Trump, önceki gün Florida’daki federal mahkemede yargıç huzuruna çıkarken, gizli belgelerle ilgili diğer 37 suçlamayı reddetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu