Haber

YÖNETİCİ KOLTUKLARI

C-Level yöneticiler, iş dünyasının karmaşıklığına meydan okuyabilen, dijitalleşmeye ve geleceğin trendlerine ayak uydurabilen ve sürdürülebilir başarıya ulaşabilen kurumların en değerli varlıkları haline geldi. C-Level Yöneticiler aynı zamanda Türkiye ekonomisinin gelişmesinde ve kurumların küresel pazarlardaki etkinliğinin ve başarısının artmasında kritik bir rol oynamaktadır.

Başarı Gözden Kaçırılmaz

Kurumlarına sağladıkları vizyon ve değer yaratma yetenekleriyle büyük rol oynayan C-Level Yöneticileri, elbette araştırma şirketlerinin de dikkatinden kaçmıyor. Departmanın yakından takip ettiği ve büyük ilgi toplayan “En Etkili 50 Fonksiyon Lideri” araştırması, “En Etkili 50 CFO”, “En Etkili 50 CHRO”, “En Etkili 50 CMO” ile farklı iş birimlerinde ödüllendiriliyor. ve “En Etkili 50 Teknoloji Lideri” ödülleri. C-Level yöneticilerini ve başarılarını yakından takip eder. Türkiye’nin İnsan Kaynakları Danışmanlığı alanında lider şirketlerinden DataExpert ve BMI Business School Istanbul organizasyonuyla her yıl düzenlenen C-Summit Serisinde Türkiye’nin En Aktif 50 Fonksiyon Lideri belirleniyor.

Araştırma kapsamında Türkiye ekonomisinde aktif rol alan ve iş dünyasının geleceğine yön veren, kurumlarının sürdürülebilir başarısında kritik görev ve sorumluluklar üstlenen, insan sermayesini güçlendirmek için çalışan C-Level Yöneticileri, her yıl en aktif 50 fonksiyon lideri arasında gösterilmektedir. Geçmiş yıllarda En İyi 50 Fonksiyonel Lider listesine adını yazdıran birçok yöneticinin günümüzde görev ve sorumluluklarını genişlettiğini gözlemlemek mümkündür. Mesleki basamakta hızla yükselen ve yeni pozisyonlara gelen bu isimler, bugün üstlendikleri değerli rollerde hem kurumlarının hem de Türkiye ekonomisinin başarısına katkı sağlamaya devam ediyor.

Zirvelerde başkanların deneyimleri ve akademik birikimleri dikkat çekiyor. Türkiye’nin En Etkili 50 CFO’su listesinde yer alan yöneticilerin %68’i yüksek lisans derecesine, %64’ü ise ortalama 10 yıl ve üzeri üst düzey yöneticilik deneyimine sahip. Ancak kadın yönetici oranının en yüksek olduğu alan insan kaynaklarıdır. En Etkili 50 CHRO listesinde Türkiye’nin en başarılı İK yöneticilerinin yüzde 58’i kadındı. En Etkili 50 Fonksiyon Lideri listesinde yer alan yöneticilerin kariyerlerindeki başarıları asla tesadüf değildir.

İşte En Etkili 50 Fonksiyon Lideri Araştırması kapsamında geçtiğimiz yıllarda ödül alan isimler ve yeni görevleri;

Özgür Burak Akkol,Koç Holding İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Başkanı iken, 2019 yılından itibaren MESS ve TİSK Başkanlığı görevini yürütmektedir. Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Küme Lideri olarak da görevine devam etmektedir.

Görkem Elverici2020 yılından itibaren Şişecam CFO’su olarak CEOSu görevi görür.

Mehmet Fatih Kacir,Bakan Yardımcısı iken Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak atandı.

Elçin İbadov,Socar Türkiye’de CFO olarak görev yaptıktan sonra Socar Türkiye’de CEO pozisyonuna terfi etti.

Hüseyin Kadri Samsunlu,Akfen Holding’de CFO olarak görev yaptıktan sonra İGA İstanbul Havalimanı’nda CEO olarak göreve başladı.

Bülent Aksu,Turkcell CFO’su iken Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Berk Çağdaş,Doğuş Otomotiv’de CFO iken Renault’da CEO olarak görevine devam etmektedir.

Mustafa Seçkin,Unilever Türkiye’de Genel Müdür Yardımcısı iken 2022 yılından itibaren Genel Müdür koltuğunda oturmaktadır.

Bülent Sabuncu,FLO’da CFO iken Koton’da CEO pozisyonuna terfi etti.

Orhun Köstem,Coca Cola’nın CFO’su iken, 1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Sabancı Holding Finans Küme Başkanlığı sorumluluğunu üstlendi.

İpek Ersavaş,Procter & Gamble Türkiye ve Kafkasya Pazarlama Müdürü iken 2020 yılında Estée Lauder Şirketlerinin Türkiye Genel Müdürü olmuştur.

Burcu Civelek Aziz,Akbank’ta İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı iken Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu.

Alper Gökgöz,ING Bank Genel Müdür Yardımcısı iken Genel Müdür pozisyonuna terfi etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu