Haber

Balıkesir’de Arıtma Tesisi İşçileri Gömüldü

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü’ne ait arıtma tesisinde çıkan gazdan etkilenerek hayatını kaybeden iki işçinin cenazeleri toprağa verildi.

Ovaköy İlçesi Altıeylül Mahallesi’ndeki arıtma tesisinin pompa istasyonundaki pompa arızasını tamir ederken dün kuyuya çıkan gazdan etkilenerek hayatını kaybeden Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç için tören düzenlendi.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi morgundan alınan Türk bayrağına sarılı cenazeler, BASKİ Genel Müdürlüğü binasının bahçesine getirildi.

İl Müftüsü Celal Sürgeç’in Kur’an-ı Kerim okunduğu, duaların yapıldığı ve helallik aldığı törende işçilerin aileleri büyük üzüntü yaşadı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yaptığı konuşmada olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Balcı ve Karakoç’un ailelerinin her zaman yanında olacaklarını belirten Yılmaz, “Bu acıyı hiçbir şey dindiremez. Ailelerimiz artık bizim ailemiz. Çok üzgünüz, tüm BASKİ çalışanlarına başsağlığı diliyorum. Var. acının tarifi yok. İnşallah bu acıyı hep birlikte sararak hafifletmeye çalışırız.” söz konusu.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 9’uncu Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, BASKİ Genel Müdürü İzzet. Günal ile kurum yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Altıeylül ilçesine bağlı Halalca Mahallesi’ne götürülen Balcı ve Karakoç’un cenazeleri, öğle namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi.

haber-eskipazar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu