Yaşam

Küçükköy Kent Müzesi yeni yüzüyle ziyaretçilerini bekliyor

Ayvalık’ta Küçükköy Kent Müzesi, bölgenin kültürel zenginliklerini sergileyen nadide bir merkez olarak biliniyor ve bu özelliği ile öne çıkıyor.

Ayvalık Belediyesi’nin destekleriyle ayakta kalmaya devam eden müze, baştan aşağı elden geçirilerek yeni yüzüyle ziyarete açıldı. Küçükköy Kent Müzesi, ziyaretçilerine tarihi bir yolculuk sunuyor. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Küçükköy Kent Müzesi’nin köyün güçlü tarihine ve Balkan kültürüne odaklanarak bölgenin geçmişini günümüze taşıdığını söylüyor.

Başkan Ergin; “2009-2014 yılları arasında Küçükköy Belediye Başkanı olduğum dönemde hayata geçirdiğimiz Küçükköy Kent Müzesi’nde göçün farklı renklerini yansıtmaya çalıştık. Tarihi Kentler Derneği tarafından düzenlenen Müze Teşvik Yarışmasında Yaşayan Kültür Müzeleri kategorisinde ödüle layık görülmüştür. Bir açık hava müzesi olan Ayvalık’ı bir müzeler şehri yapmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Eşsiz tarihi dokusu ve şık mimarisiyle dikkat çeken müzenin tarih severleri büyülü bir atmosferde karşıladığına işaret eden Lider Ergin, “Müzemizin koleksiyonunda resim, heykel, seramik gibi çeşitli sanat dallarından ürünler yer alıyor. Ziyaretçiler, Küçükköy Kent Müzesi’nde bölgenin tarihini keşfederek geçmişle bugünü bir arada yaşama şansı buluyor. Ayvalık’ın kültür hazinesi olarak nitelendirdiğimiz müzemiz zengin içeriği ile ziyaretçilerini bekliyor.”

Başkan Ergin, müze ziyaretçilerinin şehirden ayrıldıktan sonra mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında Küçükköy Kent Müzesi’ni tavsiye edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

O yıllara gidip, tarihi, geçmişi, dünü ve bugünü hem fotoğraflarla hem de o günlerden otantik eşyalarla izleyen ziyaretçiler, kapıdan girip müzeden çıkana kadar. Savaşlar, göçler, kayıplar, düşman işgali, barış zamanı, geriye göç. Müzeye gelen ziyaretçiler adeta bir film izler gibi dolaşacak ve farklı duygularla müzeden ayrılacaklar.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberyakakent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu