Teknoloji

En Çok Aboneye Sahip Olan YouTuber Artık PewDiePie Değil

YouTube ve oyuncular için bir zamanın sonuna geldik desek yeridir! Oyun içerikleri ve görüntülerinin yanı sıra beğenilen sohbeti ve kişiliği ile de gönüllerimize taht kurmuş olan PewDiePie YouTube’da en çok aboneye sahip olan kişi unvanını MrBeast’e kaptırdı.

Kaynak: https://kotaku.com/youtube-mrbeast-ne…

PewDiePie 2010 yılından bu yana YouTube’da içerik üretiyor.

Gerçek ismi Felix Arvid Ulf Kjellberg olan 33 yaşındaki YouTuber’ın serüveni 2010 yılında farklı oyunlar için çektiği ‘Let’s Play’ formatındaki videolar ile başlamıştı.

Kısa sürede büyük popülerliğe ulaşan isim 2012 yılında 1 milyon aboneyi geride bıraktı.

Bundan sadece bir yıl sonra, 2013 yılında ise PewDiePie en çok aboneye sahip bireysel YouTube kanalı olma başarısı gösterdi.

YouTube’un hükümdarını tahtından eden isim ise MrBeast oldu.

2012 yılında platformdaki macerasına başlayan Jimmy Donaldson da mesleğindeki birinci görüntülerinde tıpkı PewDiePie üzere oyun içeriklerine yer verdi. Sonrasında gerçek hayatta Squid Game düzenlemeye kadar giden geniş bir yelpazede içerikler üretmeye başlayan YouTuber bugün ise platformun doruğunda.

İkilinin ortasındaki abone sayısı farkı ise şimdilik fazla olmasa da giderek açılıyor.

PewDiePie an itibariyle yaklaşık 111.846.073 aboneye sahipken MrBeast ise 111.847.586 abonede. Aslına bakılırsa PewDiePie ağustos ayında konuk olduğu bir görüntüde video yüklemeyi bırakmasa da YouTube’dan emekli olduğunu, MrBeast’in onu katiyen geçeceğini ve bunu hak ettiğini söylemişti.

YouTube’un en çok aboneye sahip kanalı ise PewDiePie ile savaşıyla hatırladığımız T-Series.

229 milyonu aşkın abonesi bulunan Hindistan merkezli yapım şirketinin kanalı bu ünvanı 2017’de PewDiePie’ı geçerek kazandı. O dönemde şirkete karşı pek çok izleyici bir araya gelerek PewDiePie’a abone oldu, hatta MrBeast bile bu mevzuda bir kampanya başlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu