Haber

Kardeş Adliye Projesi ile Elbistan’a destek

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremin ardından Adalet Bakanlığı’nın başlattığı ‘Kardeş Adliye’ projesiyle deprem bölgesindeki 85 adliye desteklenmiş ve bu çerçevede Elbistan Adliyesi, Eskişehir’in kardeş binası olarak belirlenmişti. Adliye.

Depremin hemen ardından Eskişehir Adliyesi’nin başlattığı yardım kampanyalarıyla birçok deprem bölgesine yardım ulaştırıldı. Söz konusu hizmetlerin yürütülmesine, Eskişehir’den gönüllü olarak Elbistan Adliyesi’ne giden 11 yargı çalışanı destek verdi. Eskişehir Adliyesi’nde görev yapan yargı mensupları ve çalışanların maaşlarından bağışlanan 450 bin lira ile Elbistan’da görev yapan adalet çalışanları ve yakınlarının ihtiyaçları belirlenerek bölgeye ulaştırılmaya hazırlandı. Yardımlar depremin yıl dönümünde Elbistan’a ulaştırılarak sahiplerine teslim edildi.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu, Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Soner Çiftçioğlu ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Elbistan’da yargı çalışanları ve yakınlarını ziyaret ederek, depremde hayatını kaybeden yargı çalışanları ve tüm vatandaşlar için dua etti. Deprem sonrası bölgeye 54 konteyner bağışlayarak çok sayıda ailenin barınma ihtiyacını karşılayan Eskişehirli hayırsever iş adamının oluşturduğu konteyner kentteki vatandaşlar da ziyaret edildi.

Kardeş adliye projesiyle yaralar sarılıyor

Namazın ardından konuşan İşçi Partisi Genel Müdürü Turan Kuloğlu, 6 Şubat depremi sonrasındaki çalışmalarından dolayı yargı mensuplarına ve adliyede görev yapan çalışanlara teşekkür ederek, “Adalet Bakanlığı olarak 85 adliyemizi bu kapsamda takviye ettik. Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminin ardından başlattığımız ‘Kardeş Adliye Binası’ projesini de hayata geçirdik.” “Proje ile Elbistan Adliyesi ile Eskişehir Adliyesi arasında kurulan kardeşlik bağının güçlenmesi ve yaraların birlikte sarılması, ‘Kardeş Adliye’ projesinin ne kadar değerli bir çalışma olduğunu ortaya koyuyor. Allah milletimize yaşanan acıları bir daha yaşatmasın.” dedi.

Başsavcı Ali Yeldan, depremin ardından Eskişehir’deki adalet teşkilatı mensuplarının milli mücadele ruhuyla deprem bölgesine el uzattığını belirterek, “Buraya sadece yardım götürmek için değil, aynı zamanda yanlarında olduğumuzu göstermek için geldik” dedi. Depremin üzerinden 1 yıl değil 10 yıl geçse bile kurduğumuz kardeşlik bağı devam edecek.” söz konusu.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Sarı ve Adalet Komisyonu Başkanı Rıdvan Oğuz da Elbistan’a gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı Adalet Bakanlığı ve Eskişehir Adliyesi’ne teşekkür etti. – ESKİŞEHİR

mazgirtajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu