Haber

Zafer Sırakaya: Batı’da İslam düşmanlığı zirvede

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Dış Bağlantılar Lideri ve İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, “Batı’ya baktığınızda İslam düşmanlığının zirve yaptığı bir dönem yaşıyoruz, habis bir yapının ortaya çıktığını görüyoruz.”

“AK Parti İl Dış İlişkiler Karadeniz Bölge Toplantısı” Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi. Toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya açıklamalarda bulundu. Avrupa’da yükselen ırkçı zihniyete karşı mücadele eden ülkenin Türkiye olduğunu belirten Zafer Sırakaya, “Balkanlar’dan Filistin’e, Myanmar’dan Arakan’a, Somali’den Suriye’ye kadar soydaşlarını, dindaşlarını koruyan tek ülke Türkiye’dir. Ahıska Türklerinden Uygur Türklerine.” Türkiye, bugün özellikle Avrupa’da İslamofobiyle, yabancı düşmanlığıyla, ırkçılıkla, yabancı düşmanlığıyla ve yükselen ırkçı zihniyetle mücadele eden ülkedir. FETÖ’den PKK’ya, YPG’den DEAŞ’a kadar her türlü terör örgütüyle ayrım gözetmeksizin mücadele ediyor. Onlarla birlikte hareket eden, gerekirse Suriye’de olduğu gibi göğüs göğüse savaşma noktasına kadar varan tek ülke Türkiye’dir. Bugün Batı’ya baktığınızda İslam düşmanlığının zirveye ulaştığı bir dönem yaşıyoruz. İsveç, Danimarka ve Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’de Hz. Peygamber’e yönelik saldırıları büyük bir endişeyle takip ediyoruz. Her hafta 2 caminin ateşe verildiği bir süreci yaşıyoruz. Dolayısıyla bu tür hastalıklar, Kur’an-ı Kerim’in yakılmasıyla başlayan, daha sonra ibadet yerlerimize saldırılara kadar uzanan, hatta insanları yakmaktan çekinmeyen kötü huylu bir hastalıktır. Bir yapının ortaya çıktığını görüyoruz” dedi.

“Nefret siyaseti değil, sevgi siyaseti yapıyoruz”

Zafer Sırakaya şunları söyledi:

“Bugüne kadar tuğla üstüne tuğla koymamış, hizmet üretmek yerine sadece söz üretmiş, şehrini düşünmek yerine şöhret peşinde koşan, kendini şehrine tercih eden, bunu yapmayı düşünen bir grup insanın aksine. Hesap vermek hesap vermek demektir, biz asırlık hedeflerimize yürümekte son derece kararlıyız. Bunun adına biz Türkiye’yiz.” Biz buna 21. yüzyıl diyoruz. Bu bağlamda kimlik siyasetini değil, birlik siyasetini önemsiyoruz. Kutuplaşmak yerine bütünleşiriz, öteki siyaseti sahipleniriz, en önemlisi nefret siyasetini değil sevgi siyasetini yapar, milletimize büyük bir sevgi ve şefkatle yaklaşırız. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullandığımız silahlardan, nasıl mermi ithal edeceğimizden bahsederken, 2023’te sadece 5 buçuk milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiş olmamız önemli. Elbette hepsinin ortak gururu. Türkiye olarak biz, dünyanın 32 ülkesine silahlı insansız hava aracı (SİHA) üreten 500’ün üzerinde İHA’yı bugüne kadar ihraç ettik. “

“Biz bu anlamda ülkemize hizmet etmeye istekli ve hazırız.”

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Samsun göç veren bir şehir. 1960’lı ve 1970’li yıllardan sonra ilçelerinden insanların önemli anlamda Avrupa’ya göç ettiği, mücadele içinde yaşadıkları bir şehir. Ekmek. Bu anlamda Samsunlular Avrupa’nın her ülkesinde yaşıyor.” Bir akrabası var. İnşallah yeni dönemde Dışişleri Başkanlığımızın komutasında ülkemize bu anlamda hizmet etmeye hazırız. 31 Mart seçimlerinin illerinize hayırlı olmasını diliyorum. AK Partimize üye olan illerin oylarının daha da artmasını, AK Partimizde olmayan kentlerin de partimize katılmasını diliyorum. “Biz her zaman belediyenin buluştuğu bir süreçten geçiyoruz” dedi.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse ile AK Parti Karadeniz Bölgesi teşkilatlarının dışişleri liderleri de katıldı. -SAMSUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu