Sağlık

Efsanevi İlişkiler Serisi 3: Kleopatra ve Marcus Antonius

Mısır’ın çekici kraliçesi Kleopatra, ülkenin son etkili hükümdarı olmasına rağmen ününü dönemin önemli isimleriyle yaşadığı tutkulu aşk hikayelerine borçludur. Onunla Romalı general Marcus Antonius arasındaki destansı aşk, Shakespeare’in trajik oyunlarına bile ilham kaynağı olmuştur.

Her ne kadar mutsuz sonla bitse de bir dönemi kasıp kavuran bu efsane ilgiyi anlatalım dedik. ❤️

Kleopatra ile Marcus Antonius arasındaki bağlantı, zamanının en karmaşık aşk hikayelerinden biriydi.

Mısır’ın sevimli hükümdarı Kleopatra, Julius Caesar’la olan bağı nedeniyle Roma çevresinde tanınıyordu. Ancak Sezar’la tanıştığında artık genç bir kız olan Kleopatra, Antonius’la tanıştığında güçlü ve ne istediğini bilen, olgun bir kadına dönüştü.

İkili ilk kez Kleopatra’nın Sezar’a aşık olduğu dönemde tanıştı.

Kleopatra zengin, hoş ve keskin konuşan, tüm dünyanın dikkatini çeken bir hükümdardı. Antonius ise akıl hocası Sezar’ın en sevdiği general olarak Tarsus’a göreve çıktı. Siyasi çıkarları nedeniyle orada bulunan Kleopatra, Antonius ile ilk kez Tarsus’ta tanışır ancak aşk hikayesinin başlaması birkaç yılı alacaktır.

İkisi arasında bir çekim olduğu ilk bakışta belliydi.

Antonius, Doğu’daki askerlerin finansmanını sağlamak isterken, Kleopatra, Sezar’ın suikastı sonrasında gücünü kaybeden ülkesini korumak ve oğlu Caesarion’un haklarını Sezar’dan korumak istiyordu.

Sezar’ın varisi sayılan Antonius ile Kleopatra arasında kısa sürede yeni bir aşk filizlendi.

Sık sık bir araya gelen ikili, günlerini eğlenceli aktiviteler düzenleyerek geçirdi. Kleopatra’yı İskenderiye’ye kadar takip eden Antonius, Kleopatra’nın güzelliği karşısında hayrete düştü. Kleopatra ise daha en başından beri karşısındaki kendine güvenen, güçlü adamdan etkilenmişti.

Kleopatra, Roma İç Savaşı sonrasında önemli bir rol oynadı.

Roma İç Savaşı’nın ardından Gaius Octavius ​​​​ile Marcus Antonius arasında şiddetli bir güç mücadelesi çıktı. Kleopatra burada değerli bir rol oynayarak Antonius’un Roma’nın İkinci Üçlü İttifakını kurmasını sağladı ve bu ittifakta doğrudan yer alarak kendi gücünü artırdı.

Bu bağlantı sonucunda Kleopatra kısa sürede ikinci çocuğuna hamile kaldı.

Ancak Antonius, hamile sevgilisine Kleopatra sayesinde kazandığı zaferleri anlatmayı bırakarak Roma’ya döndü ve orada başka bir kadınla evlendi. İkili, yaklaşık 3,5 yıl sonra Antakya’da buluşana kadar bir daha görüşmedi.

Maçın ardından bağ kaldığı yerden toparlanmaya başladı.

Bu yarışma sırasında Kleopatra büyük ölçüde Akdeniz kıyılarına hakim oldu. Her yerde yanında olan Antonius, Octavius ​​ile olan ittifakını bozarak Roma topraklarının ikisine ait olduğunu iddia etti. Bu durum Roma’nın ikiliye sırtını dönmesine ve daha kötü olayların tetiklenmesine neden olacaktır.

Çiftin birbirlerine olan sevgisi Romalılar ve Senato tarafından onaylanmadı.

Kleopatra ile Antonius arasındaki aşk birçok soruyu gündeme getirdi. Tartışmalar arasında Antonius’un Kleopatra’nın etkisine girerek Roma’ya ihanet edeceği söylentileri de vardı. Bu fikir ayrılıkları ve toprak miras iddiaları nedeniyle bağlantı kısa sürede Roma’nın geleceğini tehdit eden bir faktöre dönüştü.

Kleopatra ve Marcus Antonius M.Ö. 31 yılında Roma İmparatorluğu’na yenildi.

Kleopatra, dönemin en güçlü hükümdarlarından biri olmasına rağmen gücü Roma ordusuyla boy ölçüşemezdi. Roma ordusu İskenderiye’ye yaklaşırken son anlarının geldiğini bilen ikili, ‘ölüm yoldaşları’ adını verdikleri bir etkinlikte son yemeklerini birlikte yediler.

Kuşatılmış Kleopatra intihar numarası yapmaya çalıştı ancak olay Antonius’un ölümüyle sonuçlandı.

Sevgilisinin ölümünün ardından zehir içerek intihar eden Kleopatra, arkasında bir dizi cevapsız soru ve birçok sanat eserine, sinemaya ve romana ilham verecek bir aşk hikayesi bıraktı. İkilinin ölümünden sonra Mısır, Roma egemenliği altına girdi. İkilinin cansız bedenleri yan yana toprağa verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu